Jeneratörler araması için 0 sonuç bulundu Aramayı Kaydet

Filtreleme Sonucu
FİLTREYİ TEMİZLE

Aranacak Kelime

Fiyat Aralığı

Yılı

Ödeme Tipi

Durumu

İlan Tarihi

Kimden

Arama kriterlerine göre hiç sonuç bulunamadı. Arama seçeneklerini genişleterek daha çok ilan listeleyebilirsiniz.

Jeneratörler bazı durumlarda elektromanyetik indüksiyon yoluyla mekanik enerjisinden elektrik enerjisi üreten cihazlardır. Günümüz jeneratörü, 1831-32'de Michael Faraday tarafından keşfedilen elektromanyetik indüksiyon prensibiyle çalışır. Faraday, elektrik yüklerinin akışının, bir manyetik alanda elektrik yükleri içeren bir tel gibi bir elektrik iletkeni hareket ettirerek indüklenebileceğini keşfetti. Bu hareket, telin veya elektrik iletkeninin iki ucu arasında bir voltaj farkı yaratır, bu da elektrik yüklerinin akmasına neden olur, böylece elektrik akımı üretir. Jeneratörler elektriği üretmekten ziyade bir elektrik akışı sağlarlar. Harici bir kaynak üzerinden gelen elektronları bir elektrik devresinde aktif hale getirirler. Bir jeneratörün aslında elektrik enerjisini 'yaratmadığını' anlamak önemlidir. Bunun yerine, sargılarının telinde bulunan elektrik yüklerinin hareketini harici bir elektrik devresi aracılığıyla zorlamak için kendisine verilen mekanik enerjiyi kullanır. Bu elektrik yükü akışı, jeneratör tarafından sağlanan çıkış elektrik akımını oluşturur. Jeneratörler çok çeşitli amaçlar için kullanılır ve birçok farklı biçimde mevcutturlar.

BİR JENERATÖR NASIL ÇALIŞIR? İçten yanmalı bir motor veya benzin ile tahrik edilen bir ana taşıyıcı tarafından çevrilmelidir. Aşırı ısıtılmış buhar ya da bir kaynaktan düşen su ile tahrik edilen bir türbin olabilir. Jeneratörler çoğu zaman motorları, türbinleri, krankları, pistonları veya diğer mekanik enerji kaynaklarını kullanırlar. Bu da onların boyut olarak çok büyük olmasına neden olur. Herhangi bir bina, şehir veya bölge için elektrik üretmek amacıyla yapılırlar. Su, rüzgar, sismik aktivite, el emeği, manyetizma, buhar, basınçlı hava veya benzin, jeneratöre güç kaynağı sağlamakta kullanılabilir. Bununla birlikte, benzinli jeneratörler ticari ve evsel uygulamalar için en yaygın olanıdır. Bütün jeneratörlerde, elektronları hareketlendirip devrede elektrik akımı indüklemek için; ya da türbin veya başka bir cihazı hareket ettirmek için mekanik bir kuvvet kullanılır. Elektrik daha sonra bakır teller aracılığıyla aydınlatma sistemleri veya diğer elektronik cihazlar gibi harici makinelere yönlendirilir. Jeneratörler genellikle hastanelerde, ofis binalarında ve süpermarketlerde güç kesintiye uğradığında tüm binaya elektrik sağlamak için kullanılır. Bu, hayati önem taşıyan elektronik cihazların sürekli olarak elektrik kaynağına bağlı olmasından dolayı önemlidir. Jeneratörler, elektrik santrallerinde nükleer, mekanik veya kimyasal enerjiyi elektrik şirketlerinin bütün bir şehre veya ilçeye dağıttığı elektriğe dönüştürmek için de kullanılır. Yerli jeneratörler, aydınlatma sistemleri ve buzdolapları gibi temel elektrikli ev cihazlarını, güç geri yüklenene kadar sıkıntı zamanlarında destekler. Her modern otomobilde bulunan alternatörün bir elektrik jeneratörü şekli olduğuna dikkat etmek de önemlidir.

Jeneratörler kategorisi altında 2.el ve yeni jeneratör satıcılarından ve sahibinden ikinci el satılık jeneratörler ilanları ve fiyatları bulunmaktadır.